English

Pasja legenda in Brina še vedno v vrhu zanimanja v Evropi

Pasja legenda, drugi album skupine BRINA, že tretji mesec zaseda top 10 lestvice World Music Charts Europe, za katero glasuje 50 didžejev iz vse Evrope. Po tem, ko je november zasedal senzacionalno 3. (tretje!!!) mesto, je za mesec december na 8. mestu.
www.wmce.de
 
Še večji šok je novica o trenutni 
prodaji albuma prek distribucijske mreže Stern's s sedežem v Veliki Britaniji. Pasja legenda se namreč nahaja na 6. mestu in je trenutno najbolj prodajan album evropskega izvajalca. Med 25 najbolj prodajanimi albumi je med izvajalci iz Evrope samo še Mariza iz Portugalske na 17. mestu. Založba DruGod pripravlja tudi ponovno izdajo razprodanega albuma Mlado leto.
www.sternsmusic.com
 
Brina je medtem uspešno opravila nastop na Womexu – World Music Expu v Sevilli in pri Charlieju Gilettu za oddajo BBC World Service, kjer je izvedla skladbi Poljanska balada in Nočka. Charlie Gillett je na svoji spletni strani objavil tudi recenzijo albuma in ga razglasil za album meseca novembra, Poljansko balado pa za skladbo leta.
www.soundoftheworld.com
 
Zadnji letošnji večji koncert skupine bo v Veliki dvorani Narodnega doma v Mariboru, v torek 12. decembra ob 20. uri. Vstopnice se že prodaji po 2000 in 1500 tolarjev pri blagajni Narodnega doma. Pred tem Brina nastopi še v ljubljanskem Sax Pubu, v četrtek, 7. decembra. Vabljeni!


 « Nazaj